Brandman heltid

Jobba som brandman på heltid

Vid våra två heltidsstationer, Karlskoga och Kristinehamn jobbar ca: 55 brandmän fördelade på åtta skiftlag vid utryckningar tillsammans med insatsledare och räddningschef i beredskap.

Brandmän arbetar inte bara med att släcka bränder. Vi rycker också ut vid trafikolyckor, kemikalieolyckor, olyckor med farligt gods, djurlivräddningar m.m. En brandman jobbar även förebyggande med att informera allmänheten och en stor del av arbetstiden består av insatsövning, materielvård och egen fysträning.

Anställningskrav

För att kunna jobba som brandman hos oss krävs att du har genomgått den tvååriga eftergymnasiala utbildningen ”Skydd mot olyckor” (SMO) som ger dig examen i räddnings och säkerhetsarbete. Du måste även klara de krav vi ställer på dig när det gäller personlig lämplighet och fysisk förmåga.

Du behöver också ha ett giltigt körkort.

Ansökning till ”Skydd mot olyckor”

Det här måste du göra innan du söker till ”Skydd mot olyckor”

Boka rullbandstest hos en av våra testledare hos oss på Bergslagens Räddningstjänst. Boka via vår växel på telefon 0550-636 00.

Länk till blankett hos MSB här.

Boka tid för simtest hos en testledare på Strandbadet i Karlskoga för att få intyg på att du är simkunnig. Boka på telefon 0586-612 20.

Länk till blankett hos MSB här.

Här på MSB:s hemsida kan du läsa mer om hur du söker till utbildningen ”Skydd mot olyckor”