Ny hemsida

IT-ansvarig Larz Eidwall och Förbundschef Peter Backman

BRT lanserar idag sin nya hemsida.

Sedan vi någon gång i början av året bestämt oss för att börja jobba på att ta fram en ny hemsida har förväntningarna varit stora från vår sida och det är nu med stolthet och spänning vi släpper den offentligt.

– Varför en ny hemsida.

Larz Eidwall, IT-ansvarig i BRT:
– Vår gamla hemsida var helt enkelt föråldrad och var tvungen att bytas ut. Den nya sidan har ett modernare gränssnitt och ett modernare sätt att navigera dig runt på hemsidan. Vi satsar nu på ett gränssnitt med mer bilder och du förflyttar dig enklare på sidan mycket lättare både på en dator och i en mobiltelefon. Enligt våra statistik använder 70% en mobiltelefon när dom besöker oss och då måste vi givetvis anpassa oss efter det.

– Finns det fler anledningar till en ny hemsida

Larz Eidwall, IT-ansvarig BRT:
– Vi har nu fullt ut gått över till Webbverktyget WordPress som göra det mycket enklare för våra redaktörer att publicera och redigera inlägg. Det är helt enkelt mycket enklare att jobba med WordPress jämfört med vårt gamla verktyg.

– Förutom själva gränssnittet kommer vi att se några andra förändringar på den nya sidan.

Peter Backman, Förbundschef BRT:
– Vår nya sida är nu också talande. Det betyder att även synskadade kan läsa vår hemsida. Vi kommer också att erbjuda våra läsare ett nyhetsbrev där vi kommer att informera om våra nyheter mm. Vi har även integrerat vårt Facebookkonto till hemsidan. Det gör att vi kan publicera inlägg både på hemsidan och i Facebook på ett mycket lättare sätt.

– Har ni arbetat med den nya hemsida själva eller har ni tagit hjälp utifrån.

Peter Backman, Förbundschef BRT:
Ett IT-företag har hjälpt oss med att jobba fram den nya sidan. Ett mycket bra samarbete där vi också säkrat upp den kommande supporten för sidan. Det kommer dock att vara vi själva som kommer att driva sidan genom att vi kommer att vara flera redaktörer som kommer att hjälpas åt med att skapa nya inlägg och att hålla sidan så uppdaterad som möjligt.